Geloof in Bosnië

Weblog Adré en Marja Lichtendonk

DE VROUW MET DE HOND

ill860

We lopen door Novi Travnik. Haar hond trekt ieders aandacht. En je kunt er niet omheen. Het is echt opmerkelijk. Hijgend van de warmte laat hij zijn blauwe tong hangen. Hij oogt boosaardig, maar is het niet. Integendeel. Velen staan even voor hem stil en geven een aai over de bol van deze Chow Chow. Intussen zijn we bij het kantoor van Tea Šapina gearriveerd en vertelt ze honderduit over het werk van haar en haar man Petar.
“Op dit moment krijgen we wekelijks 40 á 50 bestellingen voor Bijbels en Bijbelse lectuur vanuit heel Bosnië en Herzegovina. Het lijkt erop dat het met de Coronatijd te maken heeft. Met velen hebben we mailcontact of telefoongesprekken. Vier keer op een jaar organiseren we een grote uitdeelactie. Zo ook voor 8 maart de ‘Internationale Vrouwendag’. We hebben 500 rozen besteld. Knopen een praatje aan met vrouwen op straat of zoeken hen thuis op. We geven een roos als teken van liefde en aandacht, een flyer over het blijde nieuws van Jezus Christus houden we paraat. Alles zoveel mogelijk via persoonlijk contact. Dat is onze insteek. Als mensen meer willen weten, verwijzen we door naar één van de dichtstbijzijnde protestantse gemeenten“.
Na alles gezien te hebben lopen we met hond Chow Chow terug. Mijmerend of we ook op deze manier zouden kunnen evangeliseren. Tea gaat blijmoedig verder, als de vrouw met DE hond en met HET BOEK. Bid je mee voor dit werk?

Vrouw met hond


 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Adré en Marja zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB. 

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.