Geloof in Bosnië

Weblog Adré en Marja Lichtendonk

+Er is hoop

ill860

Onverwachts en plotseling maakten we een reis naar Nederland. We hadden dinsdag nog tegen elkaar gezegd: “We blijven in Tuzla” en vrijdagavond vertrokken we in de hoop, dat we alle grensovergangen nog met de auto zouden kunnen passeren. Buren snel ingelicht, maar helaas kregen we geen contact met Gordana, onze steun en toeverlaat, secretaris van onze gemeente. De volgende ochtend vanuit de auto contact kunnen leggen om haar uit te leggen dat we het dringende advies hadden gekregen om te repatriëren.  “Komen jullie wel terug?”, vroeg ze bezorgd en met verlangen. En zo gebeurde het dat we veilig terug ? thuis? kwamen aan de Irenelaan in Putten.
Dagelijks hebben we contact met onze gemeenteleden in Tuzla. Tot onze verrassing konden we aansluiten bij ‘online samen bidden’ en een ‘online kerkdienst’ van een gemeente in Sarajevo. Dit is helaas niet voor al onze eigen gemeenteleden weggelegd, die geen goede technische mogelijkheid tot hun beschikking hebben. Maar via Whats App konden we hen een bemoedigende preek sturen. Zo houden we contact en hopen terug te keren, als het weer kan.
Wat ons bemoedigd heeft, is een berichtje uit onze gemeente in Tuzla: “We missen jullie, maar zijn blij dat jullie nu bij familie kunnen zijn. Maak je geen zorgen over ons. Met Gods hulp kunnen we deze crises overleven. We blijven studeren en in de Bijbel lezen”. We kregen Psalm 91 als bemoediging mee en om aan jou door te geven.
Hoopgevend! Gods werk gaat door! Wat de Heere begonnen is zal Hij niet loslaten! Juist nu is voorbede zo welkom! Bid je mee?

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Adré en Marja zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB. 

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.