Geloof in Bosnië

Weblog Adré en Marja Lichtendonk

NOVI ŽIVOT = Nieuw Leven.

ill860

Nieuw jaar. Nieuw begin. NOVI  ŽIVOT = Nieuw Leven.
Onze kleine gemeente in Tuzla droomde vele jaren over een eigen kerkruimte om een zelfstandige gemeente te kunnen zijn. Negen jaar geleden werd er een gebouw gekocht, maar toen was het geld op. Verschillende stagnerende factoren speelden daarbij een rol. Enkele trouwe leden bleven echter bidden, hopen en bij elkaar komen. Een naam voor de gemeente hadden ze alvast gekozen: “NOVI  ŽIVOT”. Maar de naam kon niet gebruikt worden zolang er geen officiële registratie was. Intussen werd de gemeente kleiner en kleiner. Sommigen verhuisden naar het buitenland. Anderen waren minder gemotiveerd om bij elkaar te blijven komen bij gebrek aan een voorganger.
Tot eind 2019. Twee weken voor het kerstfeest was de registratie van de gemeente rond. Met financiële hulp uit Nederland kon de kerkzaal ingericht worden.  Maar zou men de nieuwe kerkruimte kunnen vinden? Daar heb je een bordje met een logo met de naam van de kerk voor nodig. Het is gelukt om dat op tijd zichtbaar op te hangen. Op de avond voor het kerstfeest werd het op de voorgevel van de kerk geplakt. Het was al laat, het was al donker. De man die het kwam bevestigen vroeg, al wiebelend op zijn trapje, naar de betekenis van het logo. Met een verwijzing naar het kerstfeest kon dat toegelicht worden: met kerst vieren we de geboorte van Jezus, Die ‘Nieuw Leven’ schenkt. Hij zei, dat hij zeker nog eens naar een dienst komt. Wie weet kunnen we dan de rest van het logo ook uitleggen.
Voor een kijkje in de kerkruimte, klik hier.


De nieuwe buitenkant

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Adré en Marja zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB. 

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.