Geloof in Bosnië

Weblog Adré en Marja Lichtendonk

Bosnië, een nieuwe werkplek van de GZB 

Bosnië/Herzegovina kent die grote bevolkingsgroepen en religies. Religie en etniciteit nauw met elkaar verweven. Zo’n 50% van de bevolking is Bosniak en moslim, zo’n 30% Serviër én Servisch-orthodox en zo’n 20% Kroatisch en Rooms-Katholiek. De overgang naar een ander geloof ligt gevoelig. Het is in de beleving van de familie niet alleen een verandering van religie, maar ook het achterlaten van je wortels en identiteit.

Te midden van deze complexe samenleving bevinden zich zo’n 40 kleine protestantse gemeenten met in totaal zo’n 800 gemeenteleden. Hoe klein de kerk ook is, toch is er een groot verlangen om meer gemeenten te stichten. Adré en Marja Lichtendonk en Heleen van der Sluijs zijn de eerste zendingswerkers van de GZB die naar Bosnië worden uitgezonden. Zij gaan zich inzetten voor de opbouw van de kerk en de missionaire presentie in de samenleving.

Uitgezonden door

Adré en Marja zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB. 

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.