Weblog

Anneleen in Nicaragua

Werkloos!?

ill860

´O ja, jij bent natuurlijk werkloos'. Het is dinsdagmiddag en ik ben in de bibliotheek als iemand dit tegen mij zegt. Na zes weken zomervakantie zijn de scholen weer begonnen, gaat iedereen weer aan het werk of studeren. En ik? Ik wacht geduldig tot het vliegtuig mij naar Nicaragua brengt. En ondertussen breng ik een bezoekje aan de bibliotheek om de tijd te doden. Zit ik lekker op de bank, kijk ik af en toe een film en pak ik mijn koffer vast in. Dit zou je denken hè?
Niets is minder waar.... Mijn werk is al begonnen. Het werk van een zendingswerker begint al in Nederland. Bij de GZB volg ik een opleidingstraject, ik volg Spaanse lessen, maak alvast een begin met mijn werk, bereid een actie voor en plan gesprekken met de kerk. Mijn werk is op dit moment dus heel divers. Zo hebben we over twee weken een actie waarbij we gaan wandelen en pannenkoeken eten. Als werk heb ik daarom al door het bos gebanjerd om de route voor te bereiden. En een uur later zat ik weer achter mijn laptop om mijn Spaans te oefenen. Zo bereid ik me voor om mijn tijd in Nicaragua.

Even terug naar die opmerking: ‘o ja, jij bent natuurlijk werkloos’. Ik moet eerlijk toegeven dat die wel even bleef hangen. Voor mijn gevoel ben ik namelijk keihard aan het werk. Maar toen ik er nog eens diep over nadacht kwam ik tot de conclusie dat er misschien wel een kern van waarheid inzit. Zending is dat eigenlijk wel iets wat ik zelf doe? Of doet de Heilige Geest het werk en gebruikt God mij hier bij? Hoef ik alleen maar te volgen en me niet druk te maken over het resultaat van mijn werk?  Als ik er zo over nadenk ben ik misschien toch een beetje werkloos. En het gekke? Het voelt nog fijn ook!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.