Weblog

Anneleen in Nicaragua

Nicaragua is een land op het kleine stukje aarde tussen Noord- en Zuid-Amerika. Het is een prachtig land met vulkanen en meren. Nicaragua is ongeveer drie keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Het land heeft een historie van burgeroorlog, geweld en armoede. In de achterstandswijken van de grote steden werkt de Iglesia Reformada. Dat is een kerkverband met drie lokale gemeenten in de steden Managua, Tipitapa en Masaya. De gemeente in Managua heet 'Luz que resplandece', het Licht dat schijnt in de duisternis.  In Masaya heet de kerk 'Principe de Paz',  de Vredevorst. De kerk in Tipitapa heet 'Fuente de Vida', de Levensbron. 


 

Zo’n 375 kinderen uit wijken met grote sociale problemen komen na
schooltijd naar de naschoolse opvang van de kerk. De kerk wil hen helpen met hun leerstof, maar wil hen ook vertellen over de Heere Jezus. Vanuit mijn onderwijsachtergrond zal ik de lokale kerk gaan helpen met het opzetten van een doorgaande lijn voor dit Bijbelonderwijs. Hier zal ik onder andere lessen en materialen voor gaan maken. 


Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.