Weblog

Antje van Rees

Land van vulkanen

Nicaragua is een land op het kleine stukje aarde tussen Noord- en Zuid-Amerika. Het is een prachtig land met vulkanen en meren. Nicaragua is ongeveer drie keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Het land heeft een historie van burgeroorlog, geweld en armoede. In de achterstandswijken van de grote steden werkt de Iglesia Reformada. Dat is een kerkverband met drie lokale gemeenten in de steden Managua, Tipitapa en Masaya.Aandacht en liefde
De GZB wil graag samen met deze kerk mensen bereiken met het bevrijdende Evangelie van Jezus Christus en hen kansen bieden om hun leefsituatie te verbeteren. De focus ligt vooral op jongeren en kinderen. Elke schooldag krijgen zo’n 375 kinderen via de kerk de mogelijkheid om te ontsnappen uit de vaak uitzichtloze situatie van armoede, geweld en verslaving. Ze zijn welkom in de kerk, krijgen bijles, bijbels onderwijs en sporten samen, maar wat misschien wel het belangrijkste is: ze krijgen aandacht en liefde.

 
Het volgende filmpje is al wat ouder - toen werden er nog zo'n 200 kinderen opgevangen, nu zijn dat er 375 - maar geeft een goed beeld van de naschoolse opvang.

 


Zie voor meer informatie over het werk van de GZB in Nicaragua 
www.gzb.nl/nicaragua

Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.