Geloof in Colombia

Antonie en Cora Treuren - van Utrecht

Eerste conferentie Barmhartige Gerechtigheid

ill860

Afgelopen zaterdag hebben we de eerste conferentie van Justicia Misericordiosa (Barmhartige Gerechtigheid) gehouden met  de gemeente waar we op zondag naar de kerk gaan. Het ging om pilot waarbij we konden kijken of alles liep zoals we in gedachten hadden en vooral om de reacties van de deelnemers te horen. Velen hielpen ons met suggesties en wezen ons op enkele Spaanse spelfoutjes in de presentatie.

We hebben vooraf aan de deelnemers gevraagd om zelf hun bord en beker mee te nemen zodat er op deze manier niet onnodig plastic werd gebruikt. Het was mooi om te zien dat we op deze manier ook recht konden doen aan de natuur.


Geen plastic maar gewoon de eigen mok!De conferentie bestaat uit klassiekale onderdelen en uit groepsopdrachten.We vonden het bijzonder om te zien dat jong tot oud de aandacht vasthield gedurende de hele conferentie en dat men actief meedeed met de groepsopdrachten.

De dag na de conferentie kwam een van de deelnemers naar ons toe om te delen wat de conferentie voor haar heeft betekend. Ze gaf aan dat ze gerechtigheid voorheen koppelde aan straf en oordeel, en dat ze nu een bredere blik heeft gekregen waarbij Gods gerechtigheid meer in het teken van Zijn liefde en barmhartigheid is komen te staan.

De komende periode zijn we veel op reis om deze conferenties in verschillende delen van Colombia te houden. We zijn benieuwd naar de reacties!

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.