Geloof in Colombia

Antonie en Cora Treuren - van Utrecht

Somos Diáconos in Medellín

ill860

Naar aanleiding van het programma Somos Diáconos zijn er verspreid over Colombia meer dan 25 nieuwe diaconale initiatieven ontstaan. Op een creatieve en contextuele manier zijn kerken aan de slag gegaan met noden van mensen rondom de kerk. Vandaag willen we een tweetal van deze nieuwe diaconale initiatieven met u en jou delen vanuit de miljoenenstad Medellin. Daar zijn twee kerken aan de slag gegaan met het uitdelen van Gods liefde.

Medellin – Rescatarte
De kerk in het centrum van Medellín is zichtbaar voor de daklozen van de stad. Regelmatig gaan ze erop uit om 'mensen van de straat' een douche, schone kleding en een goede maaltijd te geven. Wat voorop staat is dat deze mensen het verdienen om gezien te worden en een knuffel te ontvangen.

 
Medellin – Carambolas
In een van de buitenwijken van Colombia's tweede stad Medellin is een kerk zichtbaar door vrouwen uit de buurt coupeusevaardigheden aan te leren. Aan de hand van een professionele modeontwerpster worden basisvaardigheden geleerd. Zo hebben deze vrouwen, die vaak met weinig moeten rondkomen, een goede kans op een beter inkomen voor henzelf en hun familie. Zo is de kerk niet alleen een gemeenschap waar op zondagen kerkdiensten worden beleefd, maar waarbij ook door de week 'dienen' en 'delen' centraal staat.

 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.