Geloof in Colombia

Antonie en Cora Treuren - van Utrecht

Opdracht
 


Vanaf oktober 2013 zijn wij officieel in dienst van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Dit betekent dat wij eerst een opleidingstraject in Nederland hebben doorlopen. De eerste 3 maanden van 2014 verbleven wij in Engeland, om precies te zijn in Stanstead Abbott. Hier zit het All Nations College gevestigd waar wij het En Route traject hebben gevolgd als voorbereiding op onze uitzending naar Colombia op 13 april 2014
 
In Colombia ondersteunen wij de presbyteriaanse kerk op nationaal niveau in haar diaconale opdracht. Dat wil zeggen dat wij samen met de kerkleiding nadenken over hoe diaconaat in de lokale kerken een rol kan spelen, hierop maken wij samen visie en beleid.In het eerste jaar van onze uitzending hebben we kennisgemaakt met bijna alle kerken in Colombia die verbonden zijn met de presbyteriaanse kerk. Wij spraken met hen over diaconaat en welke rol dat nu speelt in de kerk en welke rol dat in de toekomst zou moeten spelen.
Na elk bezoek maakten we een foto, van deze verzameling foto's hebben we een kort filmpje gemaakt dat u hieronder kunt zien.We hebben een training ontwikkeld over diaconaal bewustzijn op het niveau van kerkelijke gemeenten. In de komende periode zullen we deze training in diverse kerken geven. In de blog  'Somos Diáconos' kunt u meer lezen over de inhoud van de training. Naast deze training ontwikkelen we ook een nieuwsbrief over diaconaat: 'Somos Diáconos, boletín diaconía', op deze wijze willen we diaconaat meer onder de aandacht brengen. In de onderstaande filmpjes kunt u een beeld krijgen van de inhoud en vorm van de training en hoort u wat ervaringen van deelnemers.
 

In onze uitzending weten wij ons gesteund door onze kerkelijke gemeente in Woerden, familie, vrienden en belangstellenden. Ook een aantal kerkelijke gemeente omringen met gebed en delen in materiële zin, te weten de Samen-op-weg gemeenten Capelle aan de IJssel,  Hervormde Gemeente in Wilnis, Hervormde Gemeente Oudewater - Hekendorp, Hervormde Gemeente Benschop, Hervormde Gemeente in Ouderkerk aan de IJssel en de Hervormde Gemeente Jaarsveld.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.