Kerk in Colombia

Weblog Astrid & Johan Klaasse

Onze missie

 

In Medellín staat een presbyteriaanse kerk, de Iglesia Reformada, in de armoedigste straat van de stad. Het verlangen in deze gemeente is een kerk te beginnen in een rijkere wijk, juist daar waar nog weinig kerken te vinden zijn.
 

Een nieuwe gemeente starten


Het pand is er, net als mooie, nieuwe plannen. Maar er is behoefte aan ondersteuning bij het opzetten van deze nieuwe kerkgemeenschap. Het verschil tussen de arme en rijke wijken is groot. Het zijn twee verschillende werelden. Er is dus juist behoefte aan ondersteuning bij de overstap naar - voor de kerk van Medellín - een andere wereld.
 
Samen met de mensen uit Medellín mogen we deze nieuwe gemeente starten. We mogen vanuit een coachende, stimulerende rol de mensen helpen hun wensen, hun hoop voor de gemeente en haar omgeving vorm te geven. Het is ons verlangen om ook deze groep mensen te bereiken met het Goede Nieuws van het Evangelie. Zodat mensen tot hun doel mogen komen. Daarbij is het onze wens dat arm en rijk zich verbonden mogen gaan voelen met elkaar, maar bovenal met de Here God.
 

Lokale voorganger


In de praktijk zal het gezicht van deze nieuwe kerk een lokale voorganger worden, zo mag de kerk een Colombiaanse kerk zijn en blijven. Wij hopen de kerk te ondersteunen in hun zoektocht naar een kerk in een van de rijkere wijken.
 

Diaconale projecten


Daarnaast is er ruimte om de diaconale projecten te ondersteunen, die in de arme wijken van Medellín zo hard nodig zijn. Door onze collega’s van de GZB, Antonie en Cora Treuren, is landelijk een programma geschreven en gestart met de naam ‘Wij zijn diakenen- Somos Diaconos’. Hieruit zijn  binnen de Iglesia Reformada een heel aantal mooie initiatieven vanuit lokale gemeenten gestart.
 

Pastor Sixto en Pastor Andres


In Medellín zijn twee projecten gestart. Pastor Sixto is gestart met een project om daklozen te ondersteunen. Bijzonder om te zien hoe ze zich zo naar hun medemensen mogen uitstrekken. Pastor Andres is een project gestart om vrouwen meer kansen te geven en inkomsten te genereren en tegelijk met hen een band op te bouwen. In deze projecten hopen wij ook ons steentje bij te dragen.
Zowel pastor Sixto als pastor Andres zijn voorganger van de kerk in het armste gedeelte van Medellín. Samen met hen hopen we onze werkzaamheden op te starten.In de filmpjes hieronder krijgt u een indruk van de diaconale projecten van pastor Sixto en pastor Andres.Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.