Gerrit & Jorine

christelijke gemeenschapsvorming in Rostock

Bekendheid in de stad

ill860

“Zouden jullie in mei iets willen vertellen over die koffiestand die jullie organiseren?” Voor me staat de voorzitter van de stadsdeelraad waar ik voor een lokale partij ook lid van ben. Het is december en kort voor kerst. Natuurlijk zeg ik ja. Belangrijk genoeg om te kunnen vertellen wat voor werk je doet en wat je drijft.

En dan is het opeens mei. Een zitting, waarbij ook vertegenwoordigers van sociale instanties waar we mee werken aanwezig zijn. En aan ons de vraag om een presentatie te houden over wat we zijn, waarom we ons engageren in de buurt hoe dat allemaal precies zit.

Van te voren denken we er goed over na: wat verbindt ons eigenlijk met de anderen die er zijn? Hoe willen we vertellen over kerk en missie zonder dat het afstoot, maar zodat het juist interesse wekt? Hoe vertellen we over de FeG, over pionierskerken en onze inzet? Over ons verlangen dat mensen geloof kunnen leren ontdekken? Welke vragen kunnen we verwachten?

Aan het eind van de presentatie is de voorzitter enthousiast, net als het actiefste raadslid. Het zijn vertegenwoordigers van linkse partijen die zeker wat hebben met sociaal engagement in de buurt. “Jullie werk is precies wat de buurt nodig heeft, fantastisch!”, zegt een zichtbaar geraakte voorzitter.

De volgende ochtend gaat de telefoon. Een journalist van de grootste lokale krant. Ons telefoonnummer had hij van de voorzitter van de stadsdeelraad. We spreken af. Een uitgebreid interview volgt. Over geloof. Kerk in de buurt. Missie. Evershagen en eenzaamheid. Over hoe geloof voor ons relevant werd. Een krant die veel mensen in de wijk lezen.

We zijn dankbaar voor de leiding van de Heilige Geest. Rostock zit blijkbaar dus tóch te wachten op een kerk in de buurt die vanuit de liefde van God optreedt. We zijn benieuwd wat er nog komt. En we hopen met mensen te ontdekken hoe goed onze God is.

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn door de GZB en ECM en vanuit de Westerkerk in Veenendaal uitgezonden naar Rostock. In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (Nord) hopen we - na een tijd van integratie - bij te dragen aan gemeentestichting in de sociaal wat zwakkere wijk Evershagen.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.