Gerrit & Jorine

christelijke gemeenschapsvorming in Rostock

'Is God dood gegaan?'

ill860

“Is God voor ons dood gegaan? Dat zegt mijn zus.” Naast me staat Tim van 7. Tim gaat met z’n moeder en zusjes naar dezelfde speelplaats als wij. Af en toe spelen we samen voetbal, tussen de flats. Altijd oppassen dat er geen bal tegen een flat aanvliegt…
 
Tims oudere zus Lena (10) is van de zomer naar een christelijk kamp in de buurt van Berlijn geweest. Lena en Tim konden het snel erg goed vinden met Alexa, die in juni stage bij ons liep. Alexa heeft een christelijk kamp geleid en Lena wilde daar graag mee naar toe. Sinds Lena terug is gaat het daarover. Dat ze zo moest huilen bij het zingen van liederen. En dat dat Bijbel zo interessant was. Vorige week hebben we Lena meegenomen naar de FeG, de kerk waarvoor we hier werken. Lena is naar de Kindergottesdienst meegegaan en vond het erg interessant. En omdat Lena daar naartoe mocht, wilde Tim ook. We hebben er maar een slaapfeestje met Tim en Lena bij ons thuis van gemaakt. Dat kan, omdat we de moeder van Tim en Lena erg goed kennen.
 
En terwijl we bij ons in de keuken staan, vraagt Tim of God voor ons dood gegaan is. Ik vertel hem dat God dat inderdaad gedaan heeft, omdat Hij zoveel van alle mensen houdt. “Ook van slechte mensen?”, vraagt Tim. “Ja, ook van die. Bijzonder hè?” Aan alles merken we dat God en geloof hen erg bezighouden. Het bidden bij ons aan tafel is een spannend moment. Ook daar komen vragen. “Wat betekent dat, amen? Is dat zoiets als: ‘liebe Grüsse’?”
 
De dinsdag erna is Jorine met Sanny, de moeder van Tim en Lena, op pad. Samen met haar bezoeken ze de TBS-kliniek waar de oudste zoon van Sanny zit. Het gaat beter met hem. Jorine en Sanny hebben ervoor gebeden. En Sanny stelt vast dat het werkt.
 
We zijn onder de indruk van wat God in dit gezin doet. Een gezin zoals er meer van zijn in onze wijk. God is volkomen nieuw voor hen. Nog nooit een thema geweest. Maar Hij is er. En voor Hem zijn Sanny, Lena en Tim niet nieuw. Hij kent hen. En is voor hen dood gegaan.  
 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn door de GZB en ECM en vanuit de Westerkerk in Veenendaal uitgezonden naar Rostock. In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (Nord) hopen we - na een tijd van integratie - bij te dragen aan gemeentestichting in de sociaal wat zwakkere wijk Evershagen.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.