Gerrit & Jorine

christelijke gemeenschapsvorming in Rostock

Pasen en een warm gevoel!

ill860

 Pasen in Corona-tijd is iets geks. Hoe vier je dat? En hoe raak je – zonder veel anderen – onder de indruk van dat wat er gebeurd is? Ons viel het dit jaar in de schoot. We zagen de Opgestane aan het werk!

Mandy is op zoek, net als haar dochters. En omdat we merkten dat de ruimte er was, hebben we hen met de kerst een kinderbijbel gegeven, die zich als volwassene erg goed laat lezen. (TIP!)

Dit jaar vertelde Mandy dat ze het paasverhaal had gelezen, samen met haar oudste en jongste dochter. De rest van het gezin geloofde het wel. Mandy en haar oudste dochter lazen over de kruisiging en de opstanding. Terwijl ze het lazen, werden ze warm van binnen, vertelde ze Jorine later. ‘Ik wist niet dat pasen over dit verhaal ging!’ ‘Maar ik wil God leren kennen, ook al wist ik eerder nog niet dat Hij er was’. Mandy was onlangs met ons vor het eerst in een kerkdienst. In haar familie is geloof niet aanwezig.  

Mandy en haar dochter bidden samen. Ze lezen de Bijbel. En ze willen meer weten over degene die hen dat ‘warme gevoel’ gegeven heeft. We denken bij Haltepunkt E nu na over een goede manier om dat te begeleiden. Waarschijnlijk willen we Bijbellezen in een Whatsappgroep. Mandy is namelijk niet de enige die Jezus aan het ondekken is!

Zouden de ‘Emmausgangers’ trouwens hetzelfde ‘warme gevoel’ gehad hebben? (Luk. 24:32)

Op het pleintje voor de glasbakken stond op de paasmorgen ‘der Herr ist wahrlich aufgestanden.’ Met stoepkrijt. Onder de balkons van de grootste flat van Mecklenburg-Vorpommern. Daarna viel er een kaart in onze brievenbus: met een open graf. Geknutseld door de jongste dochter van Mandy.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Alex

    21 april 2020, 04:12

    Te gek... zaadjes zijn/worden geplant en om dan de groei te zien, dat maakt dankbaar! Past mooi bij deze lente...
    Dank voor jullie werk daar en ik hoop dat het ouders en de kleine Niek ook goed gaat ;-)

Uitgezonden door

Wij zijn door de GZB en ECM en vanuit de Westerkerk in Veenendaal uitgezonden naar Rostock. In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (Nord) hopen we - na een tijd van integratie - bij te dragen aan gemeentestichting in de sociaal wat zwakkere wijk Evershagen.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.