Gerrit & Jorine

christelijke gemeenschapsvorming in Rostock

Wij wonen in het stadsdeel Evershagen. Een wijk met 16.500 inwoners en veel Plattenbau, typische DDR-flats. De wijk is gerenoveerd na de hereniging van Duitsland en mooi opgeknapt. Tegelijk is er achter de voordeuren van de flats veel nood; ontzettend veel gebroken gezinnen en veel alcoholisme. 34% van de mensen krijgt een uitkering. 
 

Achtergrond intitiatief Evershagen

In 2006 heeft de Duitse Evangelische Aliantie een gemeentestichting in de noordwestelijke plattenbauwijken van Rostock aanbevolen. De Freie Evangelische Gemeinde heeft een gemeente gesticht in Rostock Südstadt. Vanuit de gemeente in Rostock-Südstadt is het verlangen gebleven en gegroeid om met een gemeentestichtingsinitiatief te proberen de inwoners van Evershagen te bereiken.

 

Onze missie

 
Wij proberen te ontdekken hoe de cultuur in de wijk werkt. Wat vinden mensen belangrijk? Wat houdt ze bezig? Welke televisieprogramma’s kijken mensen? Wat doen ze in hun vrije tijd? We lezen veel en proberen deze vragen te beantwoorden. Op de manier proberen we te ontdekken hoe het evangelie hier Goed Nieuws voor de mensen kan zijn.
 
Naast cultuurstudie proberen we contacten aan te knopen in de wijk. Alles werkt hier via-via en heeft veel tijd nodig. Maar, als je contact hebt, dan heb je ook echt contact. De eerste periode willen we verkennen hoe we op sociaal-diaconaal vlak in de wijk van betekenis kunnen zijn. Het is dus echt pionieren.
 
Het einddoel is het bouwen aan een christelijke gemeenschap die past bij de mensen in de wijk en diaconaal van betekenis is. 

Uitgezonden door

Wij zijn door de GZB en ECM en vanuit de Westerkerk in Veenendaal uitgezonden naar Rostock. In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (Nord) hopen we - na een tijd van integratie - bij te dragen aan gemeentestichting in de sociaal wat zwakkere wijk Evershagen.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.