Gerrit & Jorine

christelijke gemeenschapsvorming in Rostock

Wij dromen ervan een christelijke gemeenschap te vormen in Rostock Evershagen; christenen die in gemeenschap leven met elkaar en met God en daar hun omgeving in meenemen en beïnvloeden!

Het begin

Nadat we in november 2011 getrouwd zijn, kwamen we in Veenendaal terecht. Jorine werkte in de hulpverlening en als visagiste. Gerrit werkte parttime in de kerk en parttime in de woonbranche.

We merkten dat we allebei van mensen houden en graag het evangelie door willen geven. Juist in ongedwongen contact wordt zichtbaar wat het betekent dat je van Jezus bent. Bij ons is het verlangen gegroeid om onze levens en vaardigheden in te zetten voor gemeentestichting en zending. Dit heeft geleid tot contacten met ECM en GZB.  

Gemeentestichting

Via ECM onstonden er contacten met gemeentestichters in Mecklenburg-Vorpommern, een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Wij werden diep geraakt door de geestelijke nood van deze regio waar geloof bijna afwezig is. Mensen kennen zelfs de vraag naar of (er een) God bestaat niet en er zijn weinig christelijke gemeenschappen.
 
Wij ontmoetten enthousiaste mensen die zich hier niet bij neerlegden, maar zochten naar manieren om mensen in aanraking te brengen met het Goede Nieuws van Jezus. Zij delen hun leven en willen deel worden van lokale samenlevingen en wijken.
Rostock

Wij weten ons geroepen om ook ons steentje bij te dragen aan het zendingswerk in Mecklenburg-Vorpommern.
Wij dromen ervan een christelijke gemeenschap te vormen in Rostock Evershagen; gewone mensen uit de wijk die in gemeenschap leven met elkaar en met God en daar hun omgeving in meenemen en beïnvloeden! Daar bouwen we stap voor stap aan. 


Uitgezonden door

Wij zijn door de GZB en ECM en vanuit de Westerkerk in Veenendaal uitgezonden naar Rostock. In samenwerking met de Freie Evangelische Gemeinde (Nord) hopen we - na een tijd van integratie - bij te dragen aan gemeentestichting in de sociaal wat zwakkere wijk Evershagen.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.