Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Malawi

Gert en Rieneke van de Pol

Gert en Rieneke van de Pol
Quote

"Waar mensen uit verschillende culturen samen Gods Woord openen, is niemand donor, machtige, hulpverlener of meester; iedereen is hoorder, ontvanger, leerling. Zending verbindt!"

Wie zijn jullie?

Wij zijn Rieneke en Gert van de Pol. Sinds 2017 wonen en werken we in Malawi – de eerste drie jaar in het noorden, sinds 2020 in het zuiden van het land. Rieneke is verpleegkundige. Voordat we naar Malawi vertrokken heeft zij onder andere bij Buurtzorg gewerkt. Ze is gespecialiseerd in palliatieve zorg. Gert is predikant geweest in Nigtevecht (1989), Zierikzee (1995), Rijnsburg (2002) en Rotterdam-Zuid (2008).

Wat doen jullie?

Gert werkt bij de grootste protestantse kerk in Zuid-Malawi (CCAP Blantyre Synod). Hij helpt bij het opzetten van een programma dat mensen en gemeenten stimuleert en toerust om samen Bijbelstudie te doen. De methode die wordt gebruikt is erop gericht dat iedereen actief mee kan doen. We noemen die methode dan ook ‘Bible Study for All’ – Bijbelstudie voor iedereen. We leren mensen om aan de hand van vier kernvragen en in kleine groepjes over een Bijbelgedeelte in gesprek te gaan. Rieneke is betrokken bij Tidzalerana dat gehandicapten een veilig thuis biedt. Het staat in Ndirande, een sloppenwijk in de op een na grootste stad van Malawi, Blantyre. Ze richt zich op de gezondheid van de bewoners en begeleidt de verzorgsters die voor dit werk geen opleiding hebben gehad. Verder zet ze zich in voor het armste deel van de bevolking door mee te werken aan medische spreekuren in Machinjiri en Nguludi.

Malawi Gert en Rieneke bijgesneden

Wat drijft jullie?

We zijn graag een schakeltje in wat ons in deze gebroken wereld hoop geeft: dat God spreekt en in alle talen thuis is, dat Hij wereldwijd mensen opzoekt en wil laten stralen. We ervaren het als een zegen om daarvan in het prachtige maar arme Malawi iets te proeven en daarbij betrokken te zijn.

Gert en Rieneke van de Pol

Uitgezonden in 2017 door de Johanneskerk in Rotterdam-Lombardijen en de Protestantse gemeente Rijnsburg.
Gert en Rieneke van de Pol zijn september 2022 naar Nederland teruggekeerd.

Graag in contact komen? Mail ons

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Laatste nieuwsbrieven Gert en Rieneke

Juni 2022

Februari 2022

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Tidzalerana
De kerk in Afrika

Tidzalerana