Weblog

Heleen van den Berg

Hoe God mijn roeping aan het vervullen is

ill860

Een paar jaar geleden, toen ik probeerde te ontcijferen wat voor soort werk ik mocht gaan doen, dacht ik na over de verschillende doelgroepen waar ik mee zou willen werken.


Ik dacht na over verschillende mogelijkheden. Toen de GZB mij vertelde over GROW, de peuteropvang waar ik nu werk, vielen alle stukjes op hun plek. Ik wist zeker dat dit de plek was waar God me wilde hebben. En ik weet het nog steeds zeker. Elke dag dat ik er ben, zie ik wat een zegen er uitgaat van de opvang voor zowel de kinderen als hun ouders. God heeft mij hier geplaatst en overduidelijk baant Hij de weg. Hij stuurt vriendelijke, behulpzame mensen. Hij brengt me in een gezonde, actieve kerk. Hij geeft me vrienden en families bij wie ik mezelf kan zijn. Hij geeft me nieuwe ideeën die anderen inspireren en helpen. Het is allemaal Zijn werk en zonder de leiding van Zijn Geest komt er niets van terecht. God heeft me ook veel lessen geleerd in het afgelopen jaar. Vooral in geduld en het bijstellen van verwachtingen. Ook in het accepteren van mijn beperkingen en het werken aan mijn zwakke kanten. Maar vooral lessen in het liefhebben van anderen en het stoppen van veroordelend denken. Dat laatste was misschien wel het moeilijkst. Want een gedachte vliegt zomaar door je heen en als je niet oplet, schiet het nog wortel ook. Maar het beschadigt bestaande relaties en het belemmert het aangaan van nieuwe relaties. En zijn we niet allemaal geschapen naar Gods beeld en onvoorwaardelijk geliefd door onze Schepper? Wie ben ik dan om met mijn beperkte denken een ander te veroordelen? Ik ben daarom zo dankbaar voor het geduldige werk van de Heilige Geest, Die mij overtuigt van mijn tekortkomingen en tegelijk het onkruid uit mijn hart verwijdert, zodat er meer ruimte komt voor Hem. Alleen door Hem kan ik mijn roeping leven en de mensen om mij heen onvoorwaardelijk liefhebben. En zo is het God Die de roeping en visie geeft en tegelijk is Hij het ook die alles in mij en door mij heen vervult.

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof.  Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.