Weblog

Heleen van den Berg

Thuis in Libanon

ill860

Zoals beloofd, wil ik proberen jullie regelmatig een inkijkje in het dagelijks leven in Libanon te geven. Dus ik dacht: laat ik maar beginnen met de belangrijkste plek voor mij: THUIS. En dat is mijn huis echt voor mij. Het is THUIS.


Het is ruim genoeg om mensen te ontvangen en te laten overnachten, maar het is klein genoeg om op orde te houden. En dat is heel belangrijk, want anders is het binnen de kortste keren chaos…
 
Ik ben God enorm dankbaar voor dit mooie plekje. Thuis is een plek om me terug te trekken, om tot rust te komen, om nieuwe energie op te doen, om helemaal mezelf te zijn. Een plek voor stilte en een plek voor muziek en gelach. Een plek voor gastvrijheid en een plek voor alleen. Een veilige plek, waar anderen zich thuis voelen zodra ze de drempel over stappen.
Voordat ik op zoek ging naar een appartement om te wonen, had ik een aantal dingen opgeschreven die ik belangrijk vond in een huis, zoals: een extra slaapkamer als gastenkamer; wat hoger in een gebouw voor uitzicht en een gevoel van ruimte, ook al woon je in de stad; een balkon voor planten en groen; een nieuw appartement zodat ik niet teveel onderhoud zou hebben.
 
Voor al deze punten heb ik vervolgens gebeden en gezegd: Heere God, ik denk dat deze dingen belangrijk zijn als ik een appartement zoek, maar U weet het allerbeste plekje voor mij, dus ik laat het rustig aan U over. En in dat vertrouwen ging ik op zoek. En het eerste appartement dat ik binnenstapte om te bekijken, daarvan wist ik: dit is het! Natuurlijk ging ik nog bij een paar andere plekken kijken, maar ik kwam telkens terug bij dit plekje. En toen ik m’n lijstje van een half jaar daarvoor bekeek, zag ik dat God had voorzien in zelfs meer dan ik had durven dromen!
 
Vaak vertellen vrienden die op bezoek komen, dat ze genieten om er te zijn. Dat er een warme, welkome atmosfeer is en dat ze zich er thuis voelen. Ik ben rijk gezegend, om daardoor ook anderen tot zegen te zijn!
Het is mijn gebed voor mijn huisje, dat het een baken van vrede en rust zal zijn in het geraas van ons dagelijks leven. Een plek waar de Heere Jezus woont en Zijn liefde overheerst. Waar iedereen zichzelf mag zijn en niemand zich buitengesloten voelt. 

Fotoblog 1: Thuis in Libanon

De eerste fotoblog van 2019 waarin ik je een inkijkje probeer te geven van het dagelijks leven in Libanon. 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

 • Anke & Alfred Esch

  18 januari 2019, 08:48

  We kunnen ons helemaal voorstellen dat je je daar thuis voelt. Wat zorgt Vader God toch goed voor Zijn kinderen! Hartelijke groet, mede van de Bodegraafse bidders.
  Anke & Alfred
 • Laura Kolmus

  21 januari 2019, 11:27

  Ola Heleen,

  Heerlijk dat je een Thuis hebt, daar hebben we allemaal behoefte aan, echter het lukt niet altijd.
  Het is duidelijk dat je je plek hebt gevonden Libanon.

  God zegent altijd als Hij merkt dat je naar Hem luistert en gehoorzaamt. En ja dat heb je gedaan.

  Ik geniet er in ieder geval van om je wel en wee te volgen, het is bemoedigend om te gehoorzamen als God wat van je vraagt.

  Weest gezegend en wie weet: Tot Ziens,


  Laura

Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof.  Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.