Weblog

Heleen van den Berg

De Preschool (peuteropvang) van het Philemon Project startte eigenlijk met slechts 1 kind in 2013 – het 8 maanden oude zoontje van een Ethiopische huishoudelijke hulp die verkracht was door haar werkgever. De enige betaalbare optie die de moeder had voor kinderopvang was een illegale dagopvang waar kinderen voor een groot deel van de dag vastgebonden werden aan hun stoeltjes.

Een kleine groep christelijke vrouwen kon het beeld van de 2-3-jarige kinderen die in deze toestand moesten opgroeien niet uit hun hoofd krijgen. Bij hen groeide de visie om een nieuwe dagopvang te starten waar christelijke liefde en zorg de boventoon voerde. Eind maart 2013 werd begonnen met het verbouwen van een deel van het Armeense bejaardenhuis in een arme buitenwijk van Beirut, de hoofdstad van Libanon. Het programma draait goed en heeft een duidelijke impact op de hele gemeenschap. Mensen weten het Philemon Project te vinden en vertellen dat ze zien dat de medewerkers volgelingen van Jezus zijn in woorden en daden.
Het evangelie wordt gedeeld met de mensen door een houding van nederigheid, liefde, vriendelijkheid en respect. Onderwijl wordt op allerlei momenten verteld over het leven, het werk, de dood en opstanding van de Heere Jezus.
 
Door het programma voor de kinderen van 1-4 jaar worden ook de ouders geraakt. Zij zien hoe hun kinderen veranderen en openbloeien. Veel ouders missen de basisvaardigheden om hun kinderen op te voeden. Er is hier speciale aandacht voor en ouders krijgen Bijbelse principes en handvatten aangereikt om hun kinderen op te voeden. De visie van het Philemon Project is, dat het evangelie delen in het Midden Oosten vooral gebeurd door middel van relaties – veilige relaties waarin zorg en warmte centraal staat. De families ervaren hierdoor dat er mensen zijn die werkelijk om hen geven en voor hen klaar staan en worden open om ook hun leven en zorgen te delen. Op deze manier ontstaan er mogelijkheden om het bevrijdende evangelie van Jezus Christus dicht bij hen te brengen.

Uitgezonden door

Ik ben uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof.  Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.