Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Gespannen rust

ill860

Sinds vorige week woensdag is Nicaragua in rep en roer. Wat begon als een kleinschalig protest over de wijzigingen in de sociale verzekeringen is uitgegroeid tot landelijke protesten. In de eerste dagen van de demonstraties zijn er veel doden gevallen. Afgelopen maandag is er een grote vreedzame demonstratie geweest. Voor analyse en achtergrond van de protesten verwijzen we naar het artikel in het NRC van afgelopen dinsdag en voor het laatste nieuws, zie berichtgeving op nu.nl

De grote vraag in Nicaragua: hoe nu verder? Kan er wel gepraat worden als er zoveel slachtoffers zijn gevallen? Iedereen weet dat er een gesprek zal moeten komen tussen de diverse actoren. Maar kun je een dialoog starten zonder dat er recht gedaan wordt? 

Het afgelopen weekeinde is best spannend geweest. Zondag zijn we niet naar de kerk geweest in het centrum van Managua maar bij de ICF in de buurt van ons huis. Ondanks dat het in onze buurt heel rustig was, voel je wel de spanning. Vooral toen we zondag de plunderingen zagen, mensen die begonnen te hamsteren en berichten van de Amerikaanse ambasssade die familie van personeel laat repatrieren. Ook in de klas van Sophie zijn diverse kinderen terug naar de VS. De scholen zijn gisteren wel weer begonnen. Zelf gaan we ook de stad in en weer verder met ons werk. Maar het is wel een gespannen rust die er heerst.

We vragen opnieuw jullie gebed voor dit land, voor de getroffen families en voor de leiders op diverse niveaus en in diverse posities. En om de spanning een plaats te geven, laten we de woorden van psalm 91 in onze harten weerklinken. Dat geeft rust. 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Het verlangen van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij gaan leven zoals God het bedoelt. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor: