Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Het overkwam ons!

ill860

Huis


Wat te doen met ons huis? Verkopen of toch maar verhuren. De fotograaf komt langs, nadenken over de huurprijs, wie gaat het onderhoud doen? En wil de belastingdienst ook nog iets van ons als we verhuren? Tegelijkertijd zijn we bezig met het zoeken van een huis in Nicaragua. Waar moeten we gaan wonen? In een pastorie bij één van de gemeenten? Of ergens in de hoofdstad? Wat is er allemaal te huur en wat kost dat dan? Zo kun je zomaar in een hele korte tijd heel veel vragen hebben.


Akker


De preek van afgelopen zondag in de Levensbron ging over Ruth. Ze is een vreemdeling, te gast in het land Kanaän; waarschijnlijk boordevol vragen uit Moab gekomen. Maar in vertrouwen op reis gegaan: uw God is mijn God en uw volk is mijn volk. Ze komt terecht op de akker van Boaz bij het zoeken van eten. En dan staat in Ruth 2: “…het overkwam haar dat ze op een deel van de akker van Boaz terechtkwam.” God zelf gaat aan de slag om haar op weg te helpen in het onbekende land. God voorziet in wat ze nodig heeft.


God


God voorziet nog steeds. Het overkwam ons in onze zoektocht naar een huis in Nicaragua. Via onze vriend Corstiaan in Nicaragua kregen we een emailadres van een mevrouw die terug naar Frankrijk migreerde. Ze was op zoek naar een huurder voor haar volledig gemeubileerde huis. Ook was ze bereid tot januari 2018 te wachten. En tot onze verbazing staat het huis ook nog eens op 300 meter van de school waar Sophie naar toe zal gaan. Voordat we aan onze zoektocht naar een huis wilden beginnen, werd er al voorzien. Het overkwam ons.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.