Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

​Loslaten en ontvangen!

ill860

Zitzak

Vanochtend was het zover, net voor negenen werd er aangebeld. Een koper voor de zitzak van onze dochter. Niets bijzonders zou je zeggen. Het leverde maar een tientje op. Maar voor ons het begin van de grote opruiming van ons huis. Ontspullen zoals ze dat vandaag de dag noemen. De eerste stap richting begin januari 2018. Dan hebben wel als het goed is alleen nog maar een paar koffers van 23 kg.


Loslaten

De voorbereiding op de uitzending is een proces van loslaten. Materieel, het salarisstrookje van september ziet er opeens heel anders uit. Genoeg om van te leven, meer dan het dagelijks brood waarvoor we iedere dag bidden. Maar ook loslaten van ons werk. Opeens geen 30 kinderen meer die het klaslokaal binnen stormen bij Marjan. Voor John is het de leiding uit handen geven bij Woord en Daad van een aantal projecten. En ook Sophie zit in dat proces. Duits, Frans en nog een paar vakken heeft ze laten vallen om meer tijd te hebben voor het Engelstalig onderwijs. 


Ontvangen

De afgelopen weken is er een wereld voor ons open gegaan. We laten dingen los en tegelijkertijd ontvangen we veel. Gezegend met een groep mensen uit de Levensbron in Goes die rond ons heen komt staan als thuisfront comité. Gezegend met het Calvijn College in Goes die zich aan alle kanten inzet om Sophie te begeleiden. Gezegend met een makelaar die met gesloten beurs alles wil regelen rond de verhuur van onze woning. Gezegend met een aantal ondernemers die zomaar een extra retourtje Nicaragua-Nederland cadeau doen. Het lijkt wel dat des te meer we loslaten, uit handen geven, des te meer we in onze handen krijgen.


Vertrouwen

Loslaten en ontvangen. Twee woorden die niet zomaar aan elkaar verbonden zitten. Er mist een woord, vertrouwen. Loslaten, vertrouwen op God en ontvangen. Geen automatisme maar wel een belofte. Psalm 37, vertrouw op Hem en Hij zal het maken.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.