Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Onrust in Nicaragua

ill860

Sinds woensdag zijn er protesten in Nicaragua, eerst in Managua en nu in diverse departamenten van het land. Wat woensdag begon als een klein protest van een aantal mensen die ontvreden zijn met de wijzigingen in de sociale verzekeringen, is inmiddels uitgegroeid tot een breder protest van studenten, werknemers en andere groepen in de maatschappij. Voor meer informatie over de achtergrond van de protesten, zie de website van nos, nu.nl of bbc

We plaatsen dit bericht, omdat veel mensen ons vragen hoe het met ons gaat. Met ons gaat het goed. We wonen een de rand van de stad Managua en ongeveer een km of tien verwijderd van de protesten. We proberen te voorkomen dat we de stad in moeten en als we iets nodig hebben, doen we dat vroeg op de morgen en bij winkels die vlak in de buurt zitten. De supermarkten zijn tot vandaag gewoon open en met volle schappen, de banken werken nog en ook het internet is nog niet plat gelegd. Dat zegt niets over de komende dagen uiteraard. Vandaar dat we wel voldoende in huis hebben voor noodgevallen. 

De scholen zijn dicht en afgelopen donderdag heeft ook de school waar Sophie op zit de kinderen naar huis gestuurd. We verwachten dat dit maandag ook nog het geval zal zijn. Verder zitten we in app-groepen van de Nederlanders hier in Nicaragua en is er contact met de consul van Nederland in Nicaragua. Ook volgen we uiteraard het nieuws via sociale media en appen we met mensen uit de kerkelijke gemeenten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

We willen jullie vragen om gebed voor het volk van Nicaragua. Ondanks de toespraak van de president van vandaag is de verwachting dat de protesten nog even door zullen gaan. Voor maandag a.s. staat een grote vreedzame mars gepland n.a.v. oproep van de organisaties van werkgevers. Inmiddels zijn al tien mensen gedood in de protesten en zijn er families die hun geliefden kwijt geraakt zijn. Bid om troost voor de getroffen families, bid om vrede voor dit land, bid voor wijsheid voor de leiders op allerlei niveaus en bid voor bescherming voor alle mensen die wel de straat op moeten.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Het verlangen van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij gaan leven zoals God het bedoelt. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor: