Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Thuisfront Comite

Zending doen we samen! Samen met de GZB steunen we vanuit de Hervormde gemeente ‘De Levensbron’ in Goes het werk van de familie Lindhout. De thuisfrontcommissie vraagt aandacht, gebed en geld voor het werk in Nicaragua. Wij zijn: Helma Walhout, Sjaak & Wilma de Goffau, Jaap op ’t Hof, Leo van Bochove, Cora Amperse, Mirjam Nieuwenhuijse. Voor vragen en meer informatie kunt u ons bereiken via email.

Stichtingen voor Nicaragua in Nederland

Door de jaren heen zijn er diverse particuliere initiatieven onstaan om het diaconale werk in Nicaragua te ondersteunen. Het betreft de landelijk werkende stichting  Vrienden voor Nicaragua,  een groep mensen uit Nieuw Lekkerland die zich inzet via Actie voor Nicaragua en broeders en zusters uit Rijssen onder de vlag van stichting Hart voor Nicaragua. Vanuit de Stichting Vrienden voor Nicaragua is er gezamenlijk overleg en afstemming met de GZB en de zendingswerkers in Nicaragua.

Iglesia Reformada

In Nicaragua werken we  onder andere samen met de Iglesia Reformada. Dat is een kerkverband met drie lokale gemeenten in de steden Managua, Tipitapa en Masaya. De gemeente in Managua heet 'Luz que resplandece', het Licht dat schijnt in de duisternis.  In Masaya heet de kerk 'Principe de Paz',  de Vredevorst. De kerk in Tipitapa heeft dezelfde naam gekregen als de Levensbron in Goes, 'Fuente de Vida'. 

 

Woord en Daad

John werkt ook nog een dag in de week voor Stichting Woord en Daad en zal dat ook vanuit Nicaragua blijven doen. Dat betreft vooral de ondersteuning van projecten op het gebied van landbouw en werkgelegenheid. Daarnaast zullen we met GZB en Woord en Daad onderzoek gaan doen naar de manier waarop kerken en ontwikkelingsorganisaties de allerarmsten kunnen bereiken. 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.