Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Gezien worden

Waarom kom je hier naar de kerk? Dat was de vraag die we in Nicaragua stelden aan een jonge vrouw uit de Iglesia Reformada. “Hier word ik gezien, hier is oog voor me!” De voorganger vertelde dat ze uit een nabij gelegen sloppenwijk komt. Thuis is er geen tijd en aandacht voor haar. Vader is uit het leven verdwenen, moeder vooral bezig met ‘overleven’. Ze vond een luisterend oor in de kerk, werd gezien in haar nood en leerde Jezus kennen. God gebruikt een gemeente die dient en deelt, waar mensen gezien worden. Dat heeft ons geraakt.
 

Iglesia Reformada

Nicaragua is een land op het kleine stukje aarde tussen Noord en Zuid-Amerika. Een land met een historie van burgeroorlog, geweld en armoede. In de achterstandswijken van de grote steden werkt de Iglesia Reformada. Een jonge kerk ontstaan uit het zendingswerk van ds. Minderhoud, gemeenten die nog maar kort op eigen benen staan. Waar geoefend wordt met dienen en delen. Daar willen we aan bijdragen.
 

Visie

De kerk in Nicaragua ondersteunen in het zijn van een bloeiende geloofsgemeenschap die dient en deelt in de gemeente en in haar omgeving.
 

Taken

  • Ondersteunen van organisatie van het diaconale en kerkelijke werk (visie, structuur, praktijk)
  • Toerusten en coaching van kerkelijke leiders in diaconaat, pastoraat, gemeente-zijn
  • Meehelpen met opzetten methoden kinder-/jeugdwerk, catechese voor jong en oud
  • Betrokken zijn in de praktijk van het gemeentewerk in Nicaragua (samen doen, samen leren, samen dienen en delen)
  • Brug vormen en verbinding zijn tussen christenen wereldwijd (experience reizen, inzet vrijwilligers, diverse betrokken stichtingen, de Hervormde Levensbron gemeente in Goes

 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.