Dienen & Delen in Nicaragua

weblog John & Marjan Lindhout

Familie Lindhout


“Looft de Heere, roept Zijn naam aan, maakt Zijn daden bekend onder de volken.” Deze tekst kregen we mee bij ons trouwen en we voelen ons gezegend om vanaf begin 2018 deze opdracht in Nicaragua in de praktijk te brengen.  Het verlangen om onszelf in te zetten voor onze naaste in Nicaragua leeft al langere tijd in ons hart.

Wij zijn de familie Lindhout-Slabbekoorn uit Kloetinge in Zeeland.  Marjan (43 jaar) is pedagoge en heeft de laatste 15 jaar als groepsleerkracht gewerkt in het protestants-christelijk onderwijs. Daarnaast is ze jaren actief geweest bij het kinder evangelisatie werk vanuit de Hervormde Gemeente 'De Levensbron' in Goes. John (44 jaar) is antropoloog en bedrijfseconomisch adviseur en heeft de laaste 15 jaar gewerkt in ontwikkelingssamenwerking.  Onze dochter Sophie (14 jaar) en scholiere in VWO 3 van het Calvijn College in Goes.

Nicaragua is bekend terrein voor ons. We komen al vanaf 1995 regelmatig in Nicaragua voor werk en vakantie. We hebben daar ook kennis gemaakt met het werk van de Iglesia Reformade in de arme wijken van de grote steden. Tot half 2016 waren we vanuit Nederland nauw betrokken bij werk van ds. Minderhoud. Diverse keren hebben we overwogen om naar Nicaragua te verhuizen om daar samen met de mensen uit de Iglesia Reformada te werken aan een geloofsgemeenschap die dient en deelt. Maar we hadden altijd genoeg praktische redenen om die vraag op afstand te houden. Het overlijden van ds. Minderhoud, de hernieuwde contacten met de GZB en de vraag van de jonge kerkelijke gemeenten om ondersteuning zijn sinds de zomer van 2016 in ons hart en hoofd gaatn zitten. Toen God de diverse puzzelstukjes bij elkaar bracht afgelopen januari 2017 konden we niet meer om de vraag heen om ons in te zetten voor het werk in Nicaragua. 

We zullen nu als diaconaal/kerkelijk werkers de jonge kerkelijke gemeenten ondersteunen in de verdere verzelfstandiging op zowel kerkelijk als diaconaal terrein.

 

 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.