Oudshoorn in Afrika

Weblog Joram & Daniëlle

Toerusting op NETS

Joram is theologisch docent aan de Namibia Evangelical Theological Seminary (NETS). Hij onderwijst en coacht studenten toe. NETS is een interkerkelijke bijbelschool in de hoofdstad Windhoek, waar studenten met hele verschillende achtergronden samen studeren. Zo’n 50 studenten doen dat in voltijd of deeltijd, en honderden studenten volgen onderwijs op afstand. Het is een mooie uitdaging om op NETS de eenheid in Christus te vinden en samen kerk en samenleving in Namibië te dienen. 


Aan NETS worden toekomstige predikanten opgeleid. Ook zijn er cursussen voor gemeenteleden die zich graag willen verdiepen in bijbelse thema's.  Zo kunnen zij zelf groeien in hun geloof en in hun eigen gemeente hun gaven inzetten. Docenten van NETS gaan regelmatig op reis naar verschillende delen van het land om afstandsonderwijs te geven. Dit voorziet in een grote behoefte. Zelfs in gevangenissen in Namibië wordt theologie gestudeerd.  

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.