Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Costa Rica

Kees en Claudia Geluk

Kees en Claudia Geluk - gezinsfoto costa rica
Quote

"Het Evangelie is het verhaal over God die Zijn leven deelt met mensen. We ontdekken dat dat juist gebeurt op de meest onwaarschijnlijke plekken."

Wie zijn jullie?

Wij zijn Kees en Claudia Geluk en werken sinds juli 2018 in Costa Rica. We hebben elkaar in 2002 leren kennen in Nicaragua. Kees was toen werkzaam als vrijwilliger en Claudia was bezig met haar studie anesthesie en heel actief in haar kerkelijke gemeente. Kees heeft een achtergrond in muziek, theologie en ICT. Samen hebben we vier kinderen: Thomas, Juan, Marcos en Martha.

Wat doen jullie?

Claudia werkt in de arme wijk La Tabla in San José. Daar geeft ze bijles aan kinderen met leerachterstanden op school. Ook helpt ze vrouwen van binnen en buiten de kerk via bijeenkomsten waar ze leren over thema’s als zelfvertrouwen, relaties en opvoeding. Daarnaast geeft Claudia pastorale bijstand in Casa Esperanza; een plaats waar kankerpatiënten van het platteland tijdens hun behandeling in de hoofdstad mogen verblijven. Kees is docent aan het seminarium ESEPA. Daar werkt hij voor het programma Una Iglesia al Servicio (“een Dienstbare Kerk”). In dat programma worden plaatselijke kerken begeleid en getraind om diaconaal betrokken te zijn op hun buurt. Er is daar aandacht voor verschillende aspecten: van Bijbelse achtergronden tot communicatieve en organisatorische vaardigheden.

Jongetje uit La Tabla - sfeerfoto costa rica

Wat drijft jullie?

Wij zijn uitgezonden met de woorden uit Genesis 12 over Abraham die gezegend is om een zegen te zijn voor anderen. Het is onze droom dat kerken niet alleen met woorden maar vooral ook met daden een zegen willen zijn voor hun omgeving. In ons werk willen we daar zelf concreet aan bijdragen en anderen helpen zich daar voor in te zetten.

Kees en Claudia Geluk

Uitgezonden in 2018 door wijkgemeente Dorpskerk van de Protestantse Kerk in De Bilt.

Graag in contact komen? Mail ons

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij ons mee?

Laatste nieuwsbrieven Kees en Claudia

Augustus 2023

Mei 2023

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Fundacion Rahab 2
Costa Rica
De kerk in Latijns-Amerika

Fundacion Rahab

Kerk in rosse buurt
Costa Rica
De kerk in Latijns-Amerika

Kerk in de rosse buurt

slavin
Costa Rica
De kerk in Latijns-Amerika

Slavin