¡Pura Vida! – Costa Rica

Kees en Claudia Geluk

Stichting Rachab (Fundación Rahab)

ill860

Drie doodsbedreigingen heeft ze gehad. “Het is strijden tegen de georganiseerde misdaad”, legt Mariliana Morales uit, die 24 jaar geleden de Stichting Rachab (Fundación Rahab) oprichtte. Een stichting voor vrouwen in Costa Rica die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Op het moment dat ze begon was ze nog maar kort christen en van prostitutie wist ze eigenlijk niets. Toch voelde ze een sterke roeping om vrouwen te helpen om uit de prostitutie te komen. En ondanks de doodsbedreigingen en ander tegenslagen is ze er mee doorgegaan. Ook met wereldwijde erkenning. Zo kreeg ze eens een onderscheiding van Hilary Clinton voor het werk wat ze doet. Ook wordt ze regelmatig uitgenodigd in het buitenland om haar aanpak van dit werk te delen. Bijvoorbeeld “Het scharlaken koord” in Amsterdam is voor haar geen onbekende.

In het programma van de GZB in Costa Rica, “Una Iglesia al Servicio” (een dienende kerk), motiveren we kerken om iets te betekenen voor hun omgeving. Met een aantal kerken werken we intensief samen, maar iedere maand is er ook een ontbijt voor geïnteresseerden in het programma. Omdat de coronamaatregelen op dit moment weer strenger zijn, hebben we ervoor gekozen om geen ontbijten te organiseren. In plaats daarvan hebben we een aantal interviews opgenomen, om mensen en kerken te inspireren in hun diaconale en missionaire roeping.

Toen we de directrice van Stichting Rachab interviewden, stelde ze voor om ook twee getuigenissen op te nemen van vrouwen die dankzij deze stichting uit de prostitutie zijn gekomen. Het leek ons zo de moeite waard, dat we deze opname in het Nederlands hebben ondertiteld en hier met jullie delen.

 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Op zondag 15 juli 2018 zijn wij uitgezonden vanuit de wijkgemeente Dorpskerk van de Protestantse Kerk in De Bilt in samenwerking met de GZB.
De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.