¡Pura Vida! – Costa Rica

Kees en Claudia Geluk

Costa Rica is een land dat tot de verbeelding spreekt: heerlijk fruit, een prachtige natuur en een schitterend landschap. Een Amerikaanse zendeling schreef ooit over de hoofdstad San José dat het goed de oorspronkelijke plaats van de hof van Eden zou kunnen zijn. In politiek opzicht is Costa Rica een stabiel en democratisch land. Vanwege de relatieve welvaart, trekt het veel migranten aan uit het veel armere buurland Nicaragua. Een groep in de marge, die de nodige aandacht verdient. Ook vanuit de kerken.

Als enige land in Latijns-Amerika is het katholicisme de officiële staatsgodsdienst, maar er is ook volop ruimte voor het protestantisme. Getallen over het aantal protestantse gelovigen lopen uiteen van 10 tot 25 procent. Eén van de uitdagingen voor de kerk in Costa Rica is de secularisatie. Iets wat daar van binnenuit aan bijdraagt is het ‘prosperity gospel’: het idee dat je door een gift aan de kerk of een kerkelijke leider de zegen van boven kunt afdwingen.

Uitgezonden door

Op zondag 15 juli 2018 zijn wij uitgezonden vanuit de wijkgemeente Dorpskerk van de Protestantse Kerk in De Bilt in samenwerking met de GZB.
De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.