Licht voor Libanon

Blog Licht voor Libanon

Libanon is een prachtig land. Dat was het in de tijd van de Bijbel al, en dat is het nog steeds. Het land staat bekend om de prachtige cederbomen.Maar Libanon is ook vooral een verscheurd land. Het land werd van 1975 tot 1990 geteisterd door een burgeroorlog, het werd overstroomd door vluchtelingen uit de buurlanden en er zijn ook veel getroffenen vanwege de explosie in Beiroet op 4 augustus 2020.Op de totale bevolking van 6 miljoen mensen zijn er momenteel ruim 1,5 miljoen vluchtelingen, voornamelijk uit Syrië. Dat leidt tot interne spanningen en tot grote economische problemen. Veel mensen zien de toekomst uiterst somber in. De hopeloosheid is letterlijk voelbaar. De gezondheidszorg die er is, is vaak niet toegankelijk voor arme Libanezen en vluchtelingen, omdat ze deze simpelweg niet kunnen betalen. 


Libanon is één van de weinige landen in het Midden-Oosten waar verschillende godsdienstige stromingen al langere tijd in vrede naast elkaar leven.

Uitgezonden door

Wij zijn sinds januari 2021 uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.  

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.