Misi Sulawesi

Laurens Jan & Lourina Vogelaar

Wijziging (reis)plannen

In overleg met de GZB hebben we besloten om tot na de bevalling hier in Yogyakarta te blijven. Dit leek ons beter om de volgende redenen. Allereerst: het ziekenhuis in Makassar waar wij het beste gevoel bij hadden, was volgens de verzekering niet voldoende in staat om om te gaan met eventuele complicaties bij een bevalling. Voor ons niet helemaal duidelijk waarop ze dat baseren (wij hoorden om ons heen juist hele goede geluiden over dat ziekenhuis), maar feit is wel dat als wij toch voor dat ziekenhuis zouden kiezen en er complicaties zouden optreden, we eventueel problemen zouden kunnen krijgen met de vergoeding van de kosten. In het ziekenhuis wat de verzekering aanraadde, voelden we ons veel minder op ons gemak. Daarbij komt nog dat we in Makassar (afgezien van één man, een broer van iemand uit Palopo) niemand kennen. Bevallen in een onbekende stad, zonder iemand waarop je kan terugvallen en dan ook nog in een ziekenhuis waar je je niet op je gemak voelt, gaf met name Lourina een heel onzeker gevoel. In Yogyakarta kennen we inmiddels wat mensen (vooral van de taalschool) en het is een vertrouwde omgeving. We kunnen dan gewoon in 'ons' huisje blijven. Ook voor de kinderen allemaal een stuk rustiger. Ze zouden anders weken niet naar school kunnen. Dat betekent dus weken zonder enige structuur voor hen en waarschijnlijk weken met z’n allen op een hotelkamertje. Nu kunnen ze gewoon naar school. Toen we een poosje geleden die drie weken aan het reizen waren (Singapore, Palopo en Makassar), realiseerden we ons dat, hoewel het best goed ging en de kinderen best flexibel zijn, het toch ook wel heel intensief voor hen (en ons) was. Bovendien, en dat is nog een reden, kunnen we nu wat langer taalstudie doen. We doen echt ons best, maken zeker vorderingen, maar hadden het gevoel dat we nog wel een paar weken extra kunnen gebruiken. Na de bevalling (waarschijnlijk ergens begin augustus) hopen we zo snel als mogelijk naar Palopo te reizen. Dat zal vanaf dan onze woon- en werkplek zijn.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Gerrie blok

    21 juni 2018, 05:30

    Lieve mensen wat ben ik blij met het besluit dat jullie de bevalling in Yogyakarta mogen(moeten) afwachten. Ik had zo'n ongerust heid en dit weekend zou ik schrijven om Laurina wijsheid te wensen, onderscheid wat ze wel niet moest eten/nemen. Er was iets met kiezen. Daarom ben ik blij. En echt ook nog fijn dat de taalstudie nog door kan gaan. En deze omtspanning zal jullie allemaal ten goede komen. Dus ook jullie nieuwe kinde, die misschien popelt om te komen.
    Nou maar een loflied voor onze God, Die alles overziet.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden vanuit de hervormde Bethlehemkerk te Den Haag, in samenwerking met de GZB. De GZB is een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland en verlangt ernaar dat (wereldwijd) mensen God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.