Leendert & Nelleke Wolters

...verandering in de Tsjechische maatschappij!

Verlenging van onze uitzending

ill860

Deze week verscheen onze nieuwsbrief. Normaal gesproken schrijven we daarover geen blog, maar deze keer hadden we groot nieuws te melden over een nieuw project en dat onze uitzending DV zal worden verlengd tot 2025. God heeft in de afgelopen maanden zijn roeping voor ons in Tsjechië opnieuw bevestigd, en daar willen graag gehoor aan geven.
 
De complete nieuwsbrief is hier te vinden!

In de afgelopen maanden hebben we vanuit de GZB met kerkleiders in Tsjechië gesproken over vernieuwing van bestaande gemeentes. En ook onze ‘collega’s’ van IZB-Focus schoven aan. En het resultaat mag er zijn! De Tsjechische Evangelische Alliantie en de Církev Bratrská, ons kerkgenootschap, hebben plannen gemaakt om dit project voor kerkvernieuwing breder aan te bieden aan gemeentes. En de GZB gaat dat ondersteunen.

Wij zijn persoonlijk heel blij met deze ontwikkelingen. Het betekent dat we voor de komende periode nieuwe scherpte krijgen in ons werk hier in Tsjechië, want natuurlijk blijven we graag betrokken bij de uitvoering van dit programma. Dat betekent dus ook een verlenging van onze uitzending voor de periode 2021-2025 en we hopen dat u ons daarbij wilt blijven steunen met uw gebeden en financiën.

En tenslotte betekent dit, dat we nog meer langszij komen in de uitdagingen voor de kerk in Nederland. En dat is van meet af deel van onze roeping geweest toen we naar Praag verhuisden, omdat we geloven dat gemeentes in Tsjechië en Nederland voor dezelfde grote uitdagingen staan. En dus mogen we samen bidden, dat de Heilige Geest ons leidt op de Cesta Obnovy, de weg van vernieuwing, opdat we met vreugde in Gods Koninkrijk mogen werken.
 
 
“Uiteindelijk gaat het erom, dat we mensen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus!” Aan het woord is Pavel Plchot, de leider van Cesta Obnovy een beweging voor kerkvernieuwing in Tsjechië. Zijn ogen fonkelen en zijn armen bewegen on-Tsjechisch als hij spreekt. Pavel heeft niet alleen een missionair hart, maar ook een grote liefde voor de bestaande gemeentes. "Er is hoop voor de kerk!” vervolgt hij. “Er zijn zo veel diepgelovige gemeenteleden in bestaande gemeenten, die we mogen helpen om te ontdekken wat Gods Woord in de samenleving van nu betekent. Met respect voor traditie en de geestelijke erfenis van hun kerk.” 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.