Gods perspectief voor Albanië

Maarten & Gerdien Blom

Albanië heeft een verleden van overheersing en oorlog. Ruim veertig jaar (1944-1985) werd de bevolking in de greep gehouden van een streng communistisch bewind. Het land werd in die periode compleet geïsoleerd. Godsdienst was officieel verboden, gelovigen werden zwaar vervolgd en kerken en moskeeën werden afgebroken. Dit alles heeft diepe sporen nagelaten bij de Albanese bevolking. Er heerst armoede, ontwikkeling komt nauwelijks op gang en het land is corrupt.
 
Op dit moment is er godsdienstvrijheid. Van de 3,6 miljoen inwoners is naar schatting zo’n 70% islamitisch. De rest is niet godsdienstig of is (op papier) aangesloten bij een christelijke geloofsrichting. Van de christenen is een groot deel Albanees-Orthodox of Katholiek. Er is een kleine groep christenen Protestants-Evangelisch: zo’n 8000 mensen in het hele land.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.