Gods perspectief voor Albanië

Maarten & Gerdien Blom

Terugkeren

ill860

Al bijna zes jaar zitten we nu in Albanië. April 2013 reden we Albanië binnen. En nu, bijna zes jaar later kijken we terug naar de afgelopen periode. Wat is er veel gebeurd! In ons gezin, dat met name, maar ook in Mushqeta. Wat zijn er ook veel mensen aangeraakt door het evangelie. Niet alle zaadjes van het evangelie vielen in de goede aarde, soms was het op de rotsen, soms werd het verstikt door andere gewassen. Maar er is een kerk. Daar heeft onze God voor gezorgd. En Hij gaat door, Hij laat niet los het werk wat Zijn hand begonnen is.

In juni dit jaar hopen we terug te keren naar Nederland. De afgelopen periode hebben we de balans opgemaakt en kijken we met vertrouwen de toekomst tegemoet van het werk in Mushqeta. Er is een basis gelegd en de tijd breekt aan dat de lokale partner het werk helemaal kan gaan overnemen. Al vanaf het begin was afgesproken dat we het werk zouden overdragen na zes jaar. Maar je weet nooit hoe zoiets loopt. Oprecht kunnen we nu zeggen dat we vertrouwen hebben in de voortgang van het werk in Mushqeta. Een gebouw is er nog niet, wel grond. De aanvraag van de bouwvergunning loopt nog. Daar gaan wij niet op wachten. Dat hoeft ook niet, want bouwen kunnen Albanezen ook, zonder ons.

Terugkomen naar Nederland is weer een behoorlijke transitie. Het nadenken over Nederland en plannen maken gaat gepaard met veel emoties. Bid voor ons. Gerdien en ik zijn aan het solliciteren in Nederland. We bidden dat God ons leidt, deuren opent of deuren sluit. Vertrouwen hebben we, absoluut, want we merken dat Hij ons roept om terug te gaan naar Nederland. En Hij die roept is getrouw, die het ook doen zal!

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.