Gods perspectief voor Albanië

Maarten & Gerdien Blom

Verdriet, hoop, troost...

ill860

Het is ruim twee weken geleden dat Miriam overleed en nog steeds is het of onze wereld stilstaat. Maar toch zijn er elke dag wonderen van God. De Heere is ons nabij. Tijdens verschillende diensten kwamen de woorden uit psalm 100 terug. Zijn volk en de schapen van Zijn weide. Miriam is daar, bij de Heere, bij de Goede Herder.

Ieder van ons draagt het verdriet op een geheel eigen manier. Onze vier-jarige Gideon vroeg zich af wie het gat van het graf zou vullen. Tijdens de begrafenis was hij druk bezig om het zand op Miriams kist te gooien. Dat was een belangrijke verwerking voor hem. Yaél heeft regelmatig buikpijn van alle tranen in haar buik, zoals ze dat zelf zegt. Ze heeft in Bodegraven veel nichtjes en neefjes waar ze mee kan spelen. Dat helpt haar. Tijmen kijkt het verdriet recht in de ogen door Miriam na te tekenen bijvoorbeeld. Ook heeft hij behoefte om vragen te stellen. Gerdien zei deze week: "Miriam is uit logeren bij de Heere Jezus'. Maar Tijmen corrigeerde dat: "Nee, wij zijn uit logeren". De kleine Julian ziet dat wij regelmatig huilen en wil veel geknuffeld worden. Het enige wat hij soms zegt is "Miriam slapen hoog". Het doet ons pijn om de pijn van onze kinderen te zien.

Het verdriet is heftig. En het gemis wordt groter, vooral nu we aan het verdriet meer toekomen. Er is veel troost, van vrienden, familie, kaarten, berichten en appjes. En toch, het droogt onze tranen niet. We vinden de echte troost in het lezen van de Bijbel, door tekenen in de natuur en aanbidding. We ervaren dat Hij soms momenten geeft dat er vreugdeolie is in plaats van rouw (Jes.61).

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor het meeleven. Bedankt aan iedereen die er was tijdens het condoleren en de begrafenis. Bedankt voor alle kaarten en berichten.

Ons idee is om over twee weken te vertrekken naar Albanië. Ook daar zullen we een dankdienst hebben voor het leven van Miriam met vrienden en gemeenteleden. Ook op de school van onze kinderen zal uitgebreid aandacht zijn voor het overlijden van Miriam.

Vanuit Bodegraven een hartelijke groet. Gods zegen!

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.