Gods perspectief voor Albanië

Maarten & Gerdien Blom

Wij richten ons op Mushqeta en een aantal andere dorpen in een berggebied ten zuiden van de hoofdstad Tirana. In dit gebied wonen enkele christenen, maar er is nog geen kerk. In samenwerking met de GZB en de ‘Gospel of Christ Church’ (Kisha Ungjilli i Krishtit, onderdeel van de Evangelische Alliantie in Albanië – VUSh) in Tirana zijn we begonnen met gemeentestichting in Mushqeta. We hopen de basis voor deze gemeente te gaan leggen. Ons werk zal vooral ondersteunend zijn, we vinden het belangrijk dat de plaatselijke Albanese christenen zelf leidinggevende taken op zich gaan nemen.
 
Naast de zorg voor het gezin en het werk in de gemeente hoopt Gerdien ook vanuit haar vakgebied als psycholoog en contextueel hulpverlener werkzaam te kunnen zijn.
 
De afgelopen tien jaar is er in Mushqeta en omgeving al veel gezaaid. In het dorp werd een kindertehuis gebouwd met steun van Stichting Albanië Comité in Huizen. Ook organiseren zij elk jaar een vakantiebijbelweek, waar zo’n 350 kinderen op af komen. Elk jaar komen er Nederlanders voor verschillende renovatieprojecten.
 
Wat zou het niet prachtig zijn als er in dit dorp een gemeente kan ontstaan! Vanzelfsprekend is dit niet, de zegen en de leiding van Gods Geest is hard nodig in dit project. Tenslotte gaat het ook om Hem, het lichaam, de gemeente, waarvan Jezus zelf het Hoofd is.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.