van HARTe netwerken

weblog Marleen & Martin 't Hart

Anselme

Sinds 1 maart is Anselme officieel benoemd als ICT medewerker. Sinds we in Rwanda zijn heb ik diverse verbeteringen doorgevoerd in het ICT beheer. Ook is, in samenwerking met de Evangelisatie afdeling, fase 1 van het project: "Het Evangelie verspreiden via ICT" uitgerold. Het gevolg hiervan is wel dat het aantal hulpvragen langzaam maar zeker zoveel werd dat daar al mijn aandacht naar toe ging. Door de komst van Anselme kan ik me nu weer meer richten op de projecten.


Anselme studeert in de avonduren ICT  aan de universiteit. Basiskennis krijgt hij mee in de opleiding, maar dat is vooral de theorie. Deze theorie is helaas vaak gebaseerd op oude boeken, soms van 2009.  Gelukkig is Anselme ontzettend leergierig en pakt hij alles snel op. Aan het eind van de dag heeft hij veel bijgeleerd en ben ik bekaf van het beantwoorden van al zijn vragen.Anselme en ik hebben de afgelopen weken veel gedaan om ICT beter in te zetten op een middelbare school en hebben we de camerabewaking van het guesthouse onder de loupe genomen. Samen met Edify, een Christelijke organisatie die onderandere adviseert over ICT gebruik op scholen, hebben we een aantal scholen bezocht om te zien hoe zijn hun computerlokaal hebben ingericht. We zijn nu druk bezig met het verbeteren van e-mail gebruik en data opslag binnen de verschillende afdeling van de Diocese.

Dit jaar willen we ook werken aan fase 2 van het project "Het Evangelie verspreiden via ICT". De focus daar ligt het gebruik van sociale media voor en door jongeren:
- Hoe kunnen de predikanten sociale media inzetten om het Evangelie te verspreiden?
- Hoe kunnen de predikanten de jongeren helpen om de negatieve kanten van sociale media te onderkennen?

 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.