van HARTe netwerken

weblog Marleen & Martin 't Hart

Leven na de totale lockdown

ill860

Weer aan het werk

De lockdown is versoepeld. Op maandagmorgen togen we met mondmaskers op naar onze kantoren om weer aan het werk te gaan. Helaas is dat niet mogelijk voor predikanten, leerkrachten, de chauffeurs van de moto-taxi's en een aantal collega's. Zij zitten nog steeds zonder inkomen thuis. Velen hebben niet genoeg geld om eten voor hun gezin te kopen en de huur van hun huis te betalen, laat staan om een mondmasker te kopen.
Met de aanwezige collega's hebben we deze week vooral nagedacht over wat we wel en wat we nog niet kunnen doen.
Martin is samen met het evangelisatiedepartement en het jeugddepartement aan het kijken hoe internet en sociale media ingezet kunnen worden nu reizen slechts beperkt mogelijk is. Ook kijken ze naar de mogelijkheid om de bijbelcursus BiblBasics van GlobalRize in het Kinyarwanda te vertalen.
Marleen en haar team willen in de komende 4 maanden, als de scholen nog gesloten zijn, zich vooral richten op toerusting van leerkrachten. Gelukkig stimuleert de overheid dit ook. Zo staan er nu extra trainingen op het programma voor kleuterleerkrachten en voor de leerkrachten die alles rond bijbelonderwijs coördineren. Verder zijn ze heel blij dat het mogelijk lijkt om de spelmateriaalkisten op de betreffende kleuterscholen op het platteland te kunnen afleveren. Ook is besproken om alle schoolleiders te bellen om te vragen hoe de situatie is op hun school en tegelijk ook de uitnodiging voor leerkrachttrainingen over te brengen. 
Omdat fietsen ook weer mag, heeft Martin de eerste rondjes weer gemaakt.


Online lessen

We zijn deze week ook begonnen om tieners de mogelijkheid te bieden om bij ons thuis te studeren. Deze week hebben we Juliety en Elisabeth uitgenodigd om te kijken hoe dat gaat. We hebben ze twee middagen achter een laptop gezet. We merken dat het ze goed doet, ook om even uit de thuissituatie weg te zijn. Na een uur neemt de concentratie duidelijk af. Volgende week gaan we kijken hoe het met 4 studenten in huis gaat, dan kunnen we ze ook wat afwisseling bieden. We denken bijvoorbeeld aan een Bijbelcursus met werkbladen en spelletjes. 
Helaas kunnen we lang niet alle 75 tieners bereiken. Marleen heeft nu met 28 van hen contact via de telefoon.  Dat is ongeveer een derde van de groep. Nu de lockdown is versoepeld kunnen we proberen om tieners thuis te bezoeken. We hebben al ontdekt, dat ze elkaar ook al wel opzoeken. Voor God is het geen enkel probleem om hen te bereiken. Zo brengen we iedere tiener persoonlijk in ons gebed bij Hem. 


 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.