Leven op Java

weblog Marlies en Björn van Veelen

Blog #16 Een lied voor onderweg

ill860

06:31. Wanneer ik op mijn telefoon kijk zie ik dat het tijd is om uit bed te gaan. Nog 2,5 uur om samen te ontbijten en nog even lekker te sporten en dan… koffers inchecken!

Het zijn onze laatste momentjes hier in Nederland. Ede hebben we al eerder achter ons gelaten, want de laatste 2 nachten sliepen we in een hotel vlakbij Schiphol. En nu is het dan zover. Om 12:05 vliegen we naar Jakarta, waar we naar een korte overstap verder vliegen naar Yogyakarta.

Straks zullen we samen Psalm 121 lezen. Een psalm die een groot gedeelte van ons leven al met ons meegaat. Een lied Hammaaloth. Liederen die de Joden vroeger zongen wanneer ze onderweg waren, onderweg naar de tempel.

Voor ons is het een bijzondere psalm. Het is de psalm die we meekregen bij onze trouwdag. Het is ook de psalm die ons leert om verder te kijkenOm te zien onze God overal aanwezig is. Misschien soms van een afstand (de bergen) maar altijd invloedrijk. Hij bewaart ons uitgaan en ingaan. Ons vertrek en ons thuiskomen.

Tot in eeuwigheid.

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.