Leven op Java

weblog Marlies en Björn van Veelen

Blog #24 Even schakelen...

ill860

Het stond al lang op onze planning. Half september zouden we verhuizen naar Salatiga. Drie maanden taalschool en dan naar ons ‘eigen’ huis om aan het werk te gaan. 

Maar welkom in ons huidige leven, bijna niets gaat zoals we van te voren verwachten. 

Dus ook nu. De plannen zijn gewijzigd. We blijven nog een ruime maand langer in Yogyakarta, nog een maand langer taalstudie en als het goed is dan eind oktober naar Salatiga!
Het aanvragen van ons werkvergunning ging wat langzamer dan verwacht, dus daarom deze verandering. 

We kunnen het ons nog goed voorstellen; een jaar geleden zouden we gek zijn geworden. EEN MAAND UITSTEL?! HOE DAN?! 
Noem ons té georganiseerd, niet flexibel of onervaren. Dat zal vast wel ergens kloppen, maar we hadden belooft om eerlijk te zijn (weet je nog?). Dus dan moeten we er ook aan geloven… Toen zouden wij zo’n wijziging in het plan behoorlijk ingewikkeld vinden. 

(misschien denk jij wel, waar maak je je druk om joh? Een maandje uitstel stelt toch niets voor?Mooi! Dan ben je misschien ook wel geschikt om hier te werken :) )

Het is bijzonder om te zien hoe we veranderen. Af en toe kijken we samen terug, om te ontdekken wat er verandert is. Hoe we andere keuzes maken, hoe God ons karakter aan het vormen is en wat we allemaal aan het leren zijn. En waar we vroeger snel in stress zouden schieten merken we nu rust, en gaan we al snel over tot de orde van de dag. Alsof het de normaalste zaak is… 

Dat klinkt vroom en misschien raar, maar het is echt zo. Misschien komt het door de Indonesische cultuur (altijd en overal is positiefs in zien), krijgen we een beetje ervaring met dit soort dingen of is het God die ons verandert. Maar het gebeurt, zonder al te veel moeite stellen we ons plan bij en doen we wat we die dag moeten doen. 

Het helpt ons om ons niet zo druk te maken over morgen. Als God voor vogels zorgt, dan vast ook voor ons. Lees maar in Mattheüs 6 vanaf vers 19. En misschien is jouw leven wel een stuk ingewikkelder dan dat van ons. Stelt een ruime maand uitstel van verhuizing inderdaad niets voor in vergelijk met de dingen die jij mee maakt. 

Toch geloven we dat Mattheüs 6 niet alleen geschreven is voor zendelingen in Indonesië. Maar dat die woorden van Jezus doorklinken over de hele wereld, voor iedereen die ze wil horen.

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.