Leven op Java

weblog Marlies en Björn van Veelen

Blog #28 Een nieuwe bladzijde

ill860

De afgelopen dagen was het kantoor van de synode gesloten. Een soort van kerstvakantie kennen ze hier dus ook gewoon… Wij hebben de tijd goed gebruikt door terug te blikken op het afgelopen jaar. 

Misschien heb je dat ook wel gedaan. Gewoon even terugbladeren in je agenda. Wat gebeurde er ook alweer allemaal in 2019? Wat deed je bijvoorbeeld in januari? In april? In oktober? Of scroll eens door de foto’s die je gemaakt hebt, langzaam komen de herinneringen als vanzelf naar boven. 

Een van de allerbelangrijkste dingen die wij het afgelopen jaar geleerd hebben, is terugkijken. Even de pauzeknop indrukken, stilstaan en achterom kijken. Achteromkijkend ontdek je belangrijke lessen, ontdekkingen maar vooral de goedheid van God.

Je kent dat oude gedicht waarschijnlijk wel, over die voetstappen in het zand. Wat we daar mooi aan vinden is dat God misschien wel het meest zichtbaar is wanneer je terugkijkt. Dan zie je op welke momenten Hij zichtbaar aanwezig was of op een bovennatuurlijke manier ingreep. 

Voor ons ligt een spannende tijd. Want voor ons gevoel gaat ons werk bij de GKJTU nu écht beginnen. En één ding hebben wij in ieder geval ons voorgenomen, de komende weken en maanden blijven wij terugkijken. Elke keer weer. Om te leren van onze fouten, te genieten van onze successen, maar bovenal onder de indruk te raken wat God doet, hier in Indonesië en in ons leven. 
 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.