Leven op Java

weblog Marlies en Björn van Veelen

Blog #35 De grote pauzeknop

ill860

We kunnen pas begin 2021 verder met ons werk in Indonesië en tot die tijd blijven we in Nederland. Het voelt onwerkelijk, dat we inmiddels al weer 5 maanden in Nederland zijn en nu nog minimaal 4 maanden hier moeten wachten. Want het Coronavirus heeft invloed op ons allemaal. En doordat er ontzettend veel besmettingen op het eiland Java zijn, heeft de GZB samen met de GKJTU besloten dat we pas begin 2021 terug mogen. 

In de afgelopen maanden leefden we met de hoop dat we op korte termijn terug konden gaan naar de plek waar ons huis is, waar we ons thuis voelen en waar we de lokale Javaanse kerken kunnen dienen. Deze laatste beslissing geeft duidelijkheid en laat tegelijkertijd alle hoop verdwijnen. Het is moeilijk om hier in Nederland te zijn, terwijl we weten dat onze collega’s zich in een crisis bevinden. Het voelt machteloos, omdat we zó graag er voor hen willen zijn en in hun situatie ondersteuning bieden.

En daarnaast is het ingewikkeld om de komende periode, ongepland, in Nederland te zijn. Het zorgt er voor dat we we opzoek moeten naar een nieuwe tijdelijke woning, naar vervangend werk en vooral naar wegen om toch verbonden te blijven met de GKJTU. Ondanks alles geloven we dat God doorgaat met het werk in Indonesië en op Java, daar heeft hij ons namelijk niet voor nodig. Maar tegelijkertijd wil Hij ons daar wel voor gebruiken, dat is de reden dat we zijn gegaan. Alleen hoe dat dan in deze maanden zit…? 
 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.