Leven op Java

weblog Marlies en Björn van Veelen

Blog #32 Tóch naar Nederland

ill860


Gisterenochtend plaatsten we nog op Instagram dat wij in Salatiga zouden blijven. Maar zo’n 10 uur later besloot de GZB anders. Met als gevolg dat wij aanstaande zaterdag naar Nederland vliegen.

In de grote steden van Indonesië is er sprake van sociale onrust en de kans dat dit zich uitbreid (ook in onze regio) is ontzettend groot. Daarnaast stijgt het aantal besmettingen explosief in Indonesië, waardoor de kans op zorg ook voor ons ook sterk afneemt. 

Wij respecteren het leiderschap van de GZB. Zij maken deze keuze omdat zij onze werkgever zijn en daardoor verantwoordelijkheid dragen. En ook al hoopten wij dat wij mochten blijven, accepteren wij nu hun keuze. 

Het is erg lastig om Indonesië, Salatiga, de kerk en ons thuis achter te laten. In de afgelopen 9 maanden zijn wij een beetje Indonesiër geworden waardoor wij niet meer dezelfde zijn, als toen wij uit Nederland vertrokken. Nederland is veranderd, wij zijn veranderd en ook onze familie/vrienden zijn veranderd. Dat maakt het lastig! 

We zien er tegenop om Indonesië achter te laten en we zien er (echt waar…) ook tegenop om weer in Nederland te zijn. We hebben jullie belooft om eerlijk te zijn, dus doen we dat nu ook.
We zullen ons huis, onze buurt, de kerk, onze collega’s en onze contacten in Indonesië gaan missen. Wij ervaren dat dit ons ‘thuis’ is. 

Wij gaan dus niet naar huis. Wij gaan naar Nederland.
En zoals wij in juni 2019 ons thuis in Nederland achterlieten, laten we nu in maart 2020 ons thuis in Indonesië achter. 

Voor ons ligt een onbekende toekomst. Voor ons allemaal, wereldwijd. Maar Jezus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en morgen. Bij Hem komen we echt thuis. 

 

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.