Weblog

Matthijs en Rosa Geluk

Peru is een republiek in Zuid-Amerika. Het land is ongeveer 35 keer zo groot als Nederland en heeft meer dan 30 miljoen inwoners.
Peru ligt langs de kust van de Stille Oceaan (2400 km lange kustlijn) en wordt begrensd door Colombia (1496 km) en Ecuador (1420 km) in het noorden, Brazilië (1560 km) in het oosten en door Bolivia (900 km) en Chili (160 km) in het zuiden.
 
Het land is onder te verdelen in drie gebieden die elk van noord naar zuid lopen:

  • De kuststrook (costa): een 2500 km lange woestijnstrook die één van ’s werelds droogste gebieden is. Hier bevindt zich ook Lima, de hoofdstad van Peru met 8 miljoen inwoners.
  • Het Andesgebergte (sierra): ongeveer de helft van de Peruaanse bevolking leeft op de arme rotsachtige grond van de Sierra.
  • De jungle (selva): drievijfde deel van Peru, bestaande uit een subtropisch gebied waar koffie en cacao wordt verbouwd en een uitgestrekt oerwoudgebied. 


Als gevolg van de Spaanse overheersing (1532-1821) is het rooms-katholicisme de belangrijkste godsdienst in Peru. De Rooms Katholieke Kerk speelt nog altijd een belangrijke rol bij bijvoorbeeld politieke beslissingen. Tegelijkertijd groeit het aantal protestanten in Peru, met name in pinksterkerken.
Naast officiële religies kent Peru ook veel bijgeloof en de daarbij horende gewoontes. Veel mensen geloven in geesten en vereren voorouders.
De officiële taal in Peru is Spaans.

Foto header: Henry Kieskamp

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.