Zending Zuid-Soedan

Peter en Jeannette de Groot

Dankdag in februari

ill860

Nee, het is geen vergissing. In de week waarin Biddag voor gewas en arbeid wordt gehouden, vertellen wij over een bijzondere dánkdag.

Ajua Grace is een Oegandese student van Kajo Keji Christian College. Zij nodigde ons uit om op een zaterdag naar haar huis te komen. Zij woont ongeveer vijf kilometer buiten Mojo, de plaats waar wij wonen. Ze had ons verteld dat er ’s middags ‘prayers’ zouden zijn, maar ze vertelde er niet bij waarom. Er zou een maaltijd zijn en een soort kerkdienst, zoveel begrepen we.

Op de betreffende zaterdag bestelden we drie brommers om ons naar het huis van Grace te laten brengen. Naast haar huis was met stokken en zeilen wat schaduw gemaakt. Met familie, buren en vrienden namen we hier plaats. Tijdens de dienst hoorden we het indrukwekkende verhaal van deze vrouw. Een jaar geleden was ze weduwe geworden. En deze dag wilde ze God danken voor hoe Hij haar had geholpen. Toen haar man, de kostwinner, overleed had ze God gebeden: Hoe moet het met de kinderen? Kunnen ze naar school blijven gaan? Zal er voldoende te eten zijn?

En nu een jaar later getuigde ze: Er is geen dag geweest dat de kinderen niet naar school konden omdat er geen schoolgeld was. Geen dag hoefden ze met een lege maag naar bed. Er waren kleren om aan te trekken. En zijzelf mocht zelfs een opleiding gaan volgen. Telkens werd ze geholpen. Soms trof ze een envelop met geld aan. En dat was voor haar een dankdienst waard. Ze wilde God de eer geven voor alles wat niet vanzelfsprekend is en naar familie, vrienden en buren getuigen dat God goed is. We gingen zeer bemoedigd weer naar huis.

dankdag in februari

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.