Zending Zuid-Soedan

Peter en Jeannette de Groot

Hoop

Een stem van hoop. Zo heet de nieuwsbrief van de kerken in Kajo Keji. En hoop, dat is wat mensen in deze situatie zo nodig hebben. Wij geloven dat het evangelie bij uitstek de stem van hoop is. De predikanten die worden opgeleid aan Kajo Keji Christian College zijn de toekomstige dragers van deze boodschap van hoop. Geraakt door de nood van de kerk van Zuid-Soedan is ons verlangen gegroeid daadwerkelijk met broeders en zusters in hun nood mee te leven en met hen te bidden om vrede en onderlinge verzoening in hun land.

Kajo Keji Christian College

Peter geeft les aan toekomstige predikanten van de Anglicaanse Kerk van Zuid-Soedan. Deze predikanten studeren aan het Kajo Keji Christian College (KCC). Kajo Keji is een regio in Zuid-Soedan, vlakbij de grens met Oeganda.

Nadat het jarenlang relatief rustig is geweest in de regio Kajo Keji braken er begin 2017 opnieuw onlusten uit. Een groot deel van de bevolking is op de vlucht geslagen. De predikantenopleiding is in die periode verhuisd naar Mojo in Noord-Oeganda. Daar kunnen de studenten zich verder voorbereiden op hun taak in de kerk. Velen van hen hebben echter verschrikkelijke dingen meegemaakt en de meeste familieleden wonen nu in een vluchtelingenkamp. Het bijzondere is dat de studenten ondanks alle tegenslagen zich niet laten ontmoedigen.

Jeannette zet zich voor KCC en de kerk in op het gebied van preventieve gezondheidszorg. 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.