Care4Malawi

weblog Rieneke & Gert van de Pol

Als Abraham...

ill860

Zo voelt het deze maandag: we vertrekken zoals ooit Abraham vertrok – zonder te weten waar we terecht zullen komen. Met dit verschil: wij gaan met de auto.

Zeker, voor de korte termijn is het duidelijk. Eerst verblijven we twee weken in Lilongwe. Daarna staan twee weken Zuid-Afrika op het programma: de tweejaarlijkse retraite van GZB-werkers in de regio en een korte vakantie met onze vrienden Hans en Gerrie.

Maar daarna? We hebben geen idee waar de reis op uit zal lopen. Gaan we straks elders in Malawi aan de slag? Gaan we door als zendingswerkers in een ander land, wellicht zelfs een ander continent? Keren we terug naar Nederland? Alles lag open, niets was zeker.

Veel tijd om daarover na te denken en ons er zorgen over te maken hebben we echter nog niet. Vanaf ons tijdelijke stekje in Lilongwe zullen we morgen alweer richting Mangochi rijden, waar we de volgende dag een miniconferentie bijwonen die georganiseerd is in het kader van een GZB-predikantenreis. We kijken uit naar de ontmoetingen met de Nederlandse predikanten (sommigen ons welbekend), maar ook naar die met andere gasten, waaronder predikanten uit Zuid-Malawi die bij het programma van de predikantenreis zijn betrokken.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.