Care4Malawi

weblog Rieneke & Gert van de Pol

Subtropisch

Malawi heeft een subtropisch klimaat. Het kent een regenseizoen dat loopt van december tot april, een koud seizoen in juni en juli en een droog seizoen in oktober en november. In de hooggelegen gebieden in het noorden zijn de temperaturen gematigd (20 tot 27 graden Celsius), in de lager gelegen gebieden in het zuiden kan het in oktober en november tropisch warm worden (tot bijna 40 graden Celsius).
Malawi is een van de landen beneden de Sahara die het meest getroffen wordt door de negatieve gevolgen van klimaatverandering. In het slechtste scenario zal de gemiddelde temperatuur in Malawi tussen 1990 en 2100 stijgen met 5°C, het aantal extreem warme dagen van 10 naar 260. In het gunstigste scenario: 1,3°C resp. van 10 naar 55. Door de opwarming van de aarde zal in Malawi het risico op malaria en dengue in elk scenario toenemen. (bron: WHO 2016)
In de twee grafieken op deze pagina zie je hoe het weer (temperaturen / regenval) er in de loop van het jaar in Ekwendeni en omgeving doorgaans uitziet. Let op: resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst... :)
 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.